POČELA KONTROLA FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA I PRAVILNOSTI POSLOVANJA BUDŽETSKIH KORISNIKA

Datum objave: 24-02-2016


Državna revizorska institucija najavlila je kontrolu finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja budžetskih korisnika za 2015. godinu u koju je uključeno 26 budžetskih korisnika. Prema programu DRI kontrolom će biti obuhvaćeni sledeći subjekti: Ustavni sud, Geološki zavod, Republička direkcije za robne rezerve, Gerontološki centar Beograda, Studentski centar Beograda, Zavod za hitnu medicinsku pomoć u Beogradu, dom zdravlja u Novom Sadu i Nišu, Institut "Torlak" u Beogradu, republički fondovi za penzijsko-invalidsko osiguranje, za zdravstveno osiguranje i za vojne osiguranike.

 

U toku je i kontrola pravilnosti poslovanja sedam opština - Velika Plana, Dimitrovgrad, Srbobran, Sečanj, Bela Palanka, Novi Bečej i Ljubovija, kao i šest gradova - Zaječar, Smederevo, Subotica, Leksovac, Šabac i Požarevac.

 

Državni revizori sprovode i dve revizije svrsishodnosti poslovanja - o sopstvenim prihodima direktnih i indirektnih korisnika republičkog budžeta i o opravdanosti formiranja komisija i drugih stalnih i privremenih radnih tela u javnom sektoru.