Postupak vraćanja bezbednosnog elementa Poreskoj upravi zbog prestanka obavljanja delatnosti u poslovnom prostoru

Datum objave: 28-04-2023


Na sajtu Poreske uprave postavljeno je obaveštenje u vezi sa procedurom koju obveznici fiskalizacije treba da sprovedu pre vraćanja bezbednosnog elementa Poreskoj upravi iz razloga prestanka obavljanja delatnosti u nekom od poslovnih prostora i poslovnih prostorija.

U skladu sa tim, pre vraćanja bezbednosnog elementa potrebno je da obveznici fiskalizacije izvrše trajnu odjavu poslovnog prostora, odnosno poslovne prostorije podnošenjem prijave PGJO (izborom opcije "Brisanje iz registra"), elektronskim putem posredstvom portala Poreske uprave ePorezi.

Istovremeno, obveznik fiskalizacije je pre vraćanja bezbednosnog elementa nadležnoj, tj. najbližoj filijali Poreske uprave, u obavezi da elektronskim putem posredstvom navedenog portala, izvršiti opoziv bezbednosnog elementa koji se koristio za evidentiranje prometa na malo u konkretnom poslovnom prostoru.

Na sajtu Poreske uprave možete pristupiti Korisničkom uputstvu kao i Video uputstvu za dostavljanje podataka i generisanje jedinstvene oznake o poslovnom prostoru i poslovnim prostorijama elektronskim putem.